Yazar "Sezer, Fatma Elif" için listeleme
-
7-14 yaş arası obez çocuklarda beden algısının çocuğun kendisi ve ebeveyni tarafından değerlendirilmesi
Sezer, Fatma Elif (İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu çalışma, 7-14 yaş arası obez çocukların beden algılarının kendileri ve ebeveynleri tarafından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. İstanbul ilinde özel bir hastanede, yaşları 7-14 yıl arasında değişen 89 kız, 111 ... -
Consumption and preferences of fruits and vegetables in Turkish adults
Hızlı Güldemir, Hilal; Yousefirad, Neda; Akman, Cansu; Sezer, Fatma Elif; Yoldaş İlktaç, Havvanur; Garipağaoğlu, Muazzez; Ersoy, Gülgün (Cambridge University Press, 2020)High fruit and vegetable intake is associated with reduced risk of future chronic diseases. This study aimed to evaluate the consumption of fruits and vegetables in adults living in Turkey.The study was performed with ... -
Diet quality and snack preferences of Turkish adolescents in private and public schools
Sezer, Fatma Elif; Alpat Yavaş, İdil; Saleki, Neda; Bakırhan, Hande; Pehlivan, Merve (Frontiers Media SA, 2024)Introduction Socioeconomic level is one of the important factors determining diet quality. Snack preferences are affected by socioeconomic level. The objective of this research was to determine the effect of socioeconomic ... -
Vegetable and fruit consumption and its relationship with body mass index in adults: A cross-sectional and seasonal research from Turkiye
Hızlı Güldemir, Hilal; Saleki, Neda; Sezer, Fatma Elif; Yoldaş İlktaç, Havvanur; Akman, Cansu; Ersoy, Gülgün; Garipağaoğlu, Muazzez (Taylor and Francis Ltd., 2023)This study examines the relationship between fruit and vegetable consumption and the BMI in Turkiye. In this cross-sectional study, which 6332 adults were included, fruit and vegetable consumption, and preferences were ... -
Yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarındaki tabak artığı ile diyet kalite indeksi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Bu çalışma yetişkin bireylerin toplu beslenme alanlarında yaptığı tabak israfını, etkileyen faktörleri ve bu alanları kullanan bireylerin diyet kalitesini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 298 bireyin katıldığı ...